Värdefulla reflektioner om nytta från våra seminarier!

Framgångares seminarier om personliga värderingars koppling till engagemang i arbetet har nu genomförts. Många intressanta möten med deltagare som hade mycket spännande att tillföra i form av frågor, reflektioner och berättelser. På agendan var bl.a. att testa ValuesOnline som är ett effektivt verktyg för att fånga upp personliga värderingar till en medveten nivå. Vi jobbade i par eller triader där varje person berättade om värderingar som för just dem har en mycket stor och ibland till och med en avgörande betydelse i deras liv. Som påverkar dagliga prioriteringar, val och beslut.
Här är några av deltagarnas reflektioner om vilken nytta den här typen av värderingsarbete kan ha för individer, team och organisationer:
 
”För att förankra företagsvärderingar kan man ge medarbetare chansen att upptäcka sina. Då kan de göra egna kopplingar till företagets värderingar och välja hur de vill förhålla sig till dem. Positiva kopplingar leder till ett högre engagemang, medan mer negativa kan leda till att de söker sig någon annan stans där de kommer mer till sin rätt.”
 
”I ett team kan det leda till ökad förståelse för varandra, trovärdighet och förtroende.”
 
”Det kan vara ett viktigt verktyg vid rekrytering. Många arbetssökande efterfrågar företagets värderingar idag när de söker jobb, men de är inte alltid så medvetna om sina egna”.
 
”Det kan leda till att man ökar på dosen reflektion, att känna efter. Inte bara köra på.”
 
"Man kan sätta ihop teammedlemmar och fördela uppgifter lättare när energi frigörs och styrkor synliggörs."

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Etikettmoln