https://h24-original.s3.amazonaws.com/193514/22684030-R3IT8.jpg
 

Vi har nu en YouTube-kanal där vi lägger upp korta filmsnuttar som kan inspirera våra kunder och följare. Än så länge ligger där tre filmer. En om hjärnan, en om SCARF-modellen och en om feedback. Prenumerera gärna på kanalen Framgångare eller håll ögonen öppna när vi delar på Facebook och LinkedIn. Här är den första filmen om hjärnan:
 

Inspirerande arbetsmiljö på Ljusterö Inspirerande arbetsmiljö på Ljusterö

Framgångare önskar kunder, samarbetspartners, leverantörer och alla andra fantastiska kollegor i branschen en riktigt skön sommar. Vi tar snart semester och innan dess vår årliga "Brain Day" i inspirerande miljö, då vi går igenom och repeterar vad vi lärt oss om hjärnan och vårt biologiska system under året. 

Tänkt vad mycket det finns att lära och utveckla. Vi ser fram emot nya spännande kontakter framåt höstkanten! 
 

Anmäl dig till ett webinar där vi berättar om hur vi, tillsammans med YESBox Talent, mäter och utvecklar enkelt och effektivt med utgångspunkt i aktuell hjärnforskning.

Länk till mer info och anmälan:
Webinar om mätning och utveckling

Följ med på en spännande utvecklingsresa
29 september – 6 oktober 2018.

Utforska dina personliga värderingar och stärk ditt ledarskap på en av de hetaste destinationerna just nu.

Vi kombinerar utvecklingsprogrammet med vandring, yoga och andra aktiviteter.

Nyfiken? Läs mer här.
 

Framgångare har inlett ett samarbete med konsultnätverket STQM och höll ett frukostseminarium om värderingar och engagemang för nyfikna, motiverade deltagare. Vi ser fram emot vårt nya samarbete i spännande uppdrag.
Våra seminarium om värderingar håller vi nästa gång 29 och 30 januari 2018. Klicka här för mer att läsa samt anmälan. 

Vi önskar alla en riktigt skön sommar och utmanar er att träna hjärnan i hängmattan! Läs vår artikel i Select Wellness nyhetsbrev om hur vi kan bli mer uppmärksamma på oss själva, våra reaktioner på insidan och hur vi visar dem på utsidan. Kort stubin? Ut med det, bara. Men inte i alla lägen. Ibland kan det vara bra att ta en paus - eller varför inte - kalla in VD:n. 

Kolla även in våra nya datum för kostnadsfritt seminarium om värderingar i höst: 
klicka här!

Vi önskar alla en riktigt glad påsk och hoppas att rörelse på något sätt ingår i helgens aktiviteter. I Anders Hansens senaste bok Hjärnstark hittar vi några inspirerande fakta:

  • 200 niondeklassare gick igenom ett 10 veckor långt träningsprogram, vilket uträttade stordåd för konditionen. Men den hade också förbättrat ungdomarnas mående och självkänsla och det som riktigt stack ut var effekten på deras stress och oro, som sjunkit markant. Ungdomarna upplevde sig som betydligt lugnare och mindre oroliga. Dessutom hade de bättre självförtroende.
  • Varje dag bildas 1.400 nya hippocampusceller i en vuxen hjärna. Nybildningen av celler stärker inte bara minnet utan också vårt psykiska välbefinnande. Hippocampus fungerar även som en broms för stress, men utsätts den under långvarig stress orkar den inte stå emot längre utan krymper i storlek. Vissa forskare tror att depression beror på bristen av bildande av nya hjärnceller. Motion och träning kan fördubbla takten för nybildning av hjärnceller i hippocampus.
  • Barn som tar många steg varje dag reagerar inte lika starkt på stress. De blir inte bara lugnare utan kortisolet stiger inte lika mycket hos dem under stresstester.


“If you are in a bad mood, go for a walk.
If you’re still in a bad mood, go for another walk.”

Hippokrates: ca 460-370 f.Kr.
 

Du har chansen att få testa verktyget ValuesOnline och ta del av forskning som stödjer varför det är viktigt att synliggöra - inte  bara företagets värderingar - utan de personliga värderingarna hos varje medarbetare.

Den 27 april kl 07.30 är du välkommen till ett kostnadsfritt seminarium. Läs mer och anmäl dig här: Inbjudan.
 

I vårtider smittas vi lätt av både känslor och förkylning!
Visste du att det går mycket snabbare att smittas av känslor än av förkylning?
 
VAD VILL DU HELST?
Smittas av glada och goda känslor som sprids?  eller luftburet förkylningsvirus?
 
Av glada känslor får vi även en dopamindusch.
DOPAMIN är ett hormon som ger oss energi och drivkraft. Ett hormon som skapas av förväntan. Som om jag lär mig hur jag kan dopaminduscha mig med jämna mellanrum faktiskt kan göra att jag blir knarklangare till mig själv. Tja så varför inte….:)
 
Det smittsamma förkylningsviruset ger dessutom inte så god känsla i kroppen. Inte hos mig i alla fall.
Småfrusen, nysande, däpppt i näsan och i min egen bubbla.  Helst vill jag då bara stanna hemma i min säng o sova.
Får jag välja mellan TILLSTÅND; såsom  goda och glada eller ibland är det även dåliga, stressiga och tråkiga, eller FÖRKYLNING blir det verkligen inte så svårt.
Kan jag dessutom njuta av allt som händer på vårkanten istället för o sitta på sängkanten så blir ju valet väldigt lätt!
 
Glad vårhelg!
 

Det här var ett av många insiktsfulla citat från våra senaste seminarier om värderingar och engagemang som hölls i veckan. Vilket engagemang, vilken nyfikenhet och energi! Funderingar, frågetecken och förvirring - precis som det ska vara när vi får till oss något nytt.  
Vi planerar ytterligare ett tillfälle den 27/4. Hör av dig om du vill ha en inbjudan - vi lägger även ut den på LinkedIn och Facebook!
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

E-post: Carina Vinberg
070-862 92 21

070-657 18 21